Young Souls Aromatherapy Cassia Essential Oil Çin Tarçını Uçucu Yağ 10 ml

289.00299.00

Stokta Mevcut

 

Bitkisel isim: Cinnamomum Aromaticum

Menşe Ülke :Hindistan

Üretim Şekli : Distilasyon

Bitki Bölümü: Kabuk

Aromatik Koku: Derin egzotik, zengin, tatlı, sıcak, odunsu, dünyevi

Karışım için uygun yağlar: Tüm Yağlarla karışımı uygundur

UYGULAMA:

Difüzör : Her 100 ml su için 5 damla

Buhurdanlık : Her 20 ml su için 1 damla

Topikal uygulama : Her 50 ml taşıyıcı yağ için 5 damla ile seyreltin.

Ekonomik Kullanım : 50 ml tercih ettiğiniz bir taşıyıcı yağ içine 2 damla damlatıp çalkalayın,

1 . Banyo sonrası vücudunuza masaj yağı ve nemlendirici olarak uygulayabilirsiniz.

2 . Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya elektrikli difuzörde suya bir kaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz. Tercihinize ve su haznenize ve cihazınız veya buhurdanlığınızın tipine göre damla sayısını kendi algınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Uyarılar:

İçerikteki Yağların Herhangi birine alerjiniz varsa kullanmayın.

Ürünü kullanmadan önce mutlaka YAMA TESTİ yapın. Cildinizin reaksiyonunu görmeden kullanmayın.

Uluslararası Aromatherapystler Federasyonu, aynı zamanda klinik Aromatherapyde kalifiye bir Tıp Doktorunun gözetiminde olmadığı sürece Esansiyel Yağların dahili olarak alınmasını tavsiye etmemektedir. Ayrı yağlar için listelenen tüm uyarılar, yutulmasıyla ilgili uyarıları kapsamaz.

Göz altı , Hassas bölgeleriniz ve genital bölgenize kesinlikle uygulamayın.

Çocukların ulaşamayacağı serin ortamlarda Muhafaza ediniz.

Bu ifade Gıda ve İlaç Dairesi tarafından değerlendirilmemiştir. Bu ürün herhangi bir hastalığı teşhis etmek, tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek için tasarlanmamıştır.

Şişeler hacimce doldurulur. Bazı şişe boyutları tepeye kadar doldurulmayabilir, ancak belirtilen yağ hacmini içeri

“İlgili kanun gereği bitkisel ürünlerle ilgili hastalık adı ya da endikasyon belirterek tanıtım yapmak yasaktır. Bu yüzden bu tip açıklamalar yazılmamaktadır.”

Young Souls

 

Kampanya Açıklama Adet İndirim
4 ADET VE ÜZERİ ÜRÜN ALANA SEPETTE EXTRA 15% İNDİRİM..! 4 - 99 15%
3 ADET ÜRÜN ALANA SEPETTE EXTRA 10% İNDİRİM..! 3 10%
2 ADET ÜRÜN ALANA SEPETTE EXTRA 5% İNDİRİM..! 2 5%
Tahmini Kargo Zamanı 04/03/2024
Karşılaştır
SKU: YSSOURCE0072 Category:

Young Souls Aromaterapi Cassia Çin Tarçını Uçucu Yağ ( Essential Oil ) 10 ml

Bitkisel isim: Cinnamomum Aromaticum

Menşe Ülke :Hindistan

Üretim Şekli : Distilasyon

Bitki Bölümü: Kabuk

Aromatik Koku: Derin egzotik, zengin, tatlı, sıcak, odunsu, dünyevi

Karışım için uygun yağlar: Tüm Yağlarla karışımı uygundur

Dikkat: Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Hamileyseniz veya doktor gözetimindeyseniz, doktorunuza danışın. Yalnızca harici kullanım için önerilir.

TARÇINLI CASSIA ( ÇİN TARÇINI )YAĞININ FAYDALARI VE KULLANIMI

Tarçın yağı faydaları arasında saçın görünümünü kalınlaştırmak ve sağlıkla ilgili yardımcı olmak yer alır. Tarçın yağı, dudakların görünümünü dolgunlaştırmak da dahil olmak üzere bir dizi kullanır. Bu makale aşağıdaki konuları kapsamaktadır:

TEMEL YAĞLARA GENEL BAKIŞ

Uçucu yağlar, bitkilerde ve ağaçlarda bulunan doğal yağların konsantre versiyonlarıdır. Yağlar yapraklardan, meyvelerden, ağaç kabuğundan, çiçeklerden, tohumlardan, köklerden veya reçinelerden gelir. Uçucu yağların çoğu buhar distilasyonu ile elde edilir. Bununla birlikte, narenciye meyvelerinden yapılan uçucu yağlar, soğuk presleme adı verilen bir işlem kullanır.

Uçucu yağlar binlerce yıldır çeşitli kültürlerde kullanılmaktadır. Eski Mısırlılar, günlük yaşamları boyunca uçucu yağlar kullandılar. Uçucu yağlar, dünyanın en eski tıp sistemi olan Hint Ayurveda tıbbının merkezi bir unsurudur. Esansiyel yağlar antik Yunanistan, Roma ve Çin’de de kullanılmıştır.

Bugün, uçucu yağlar aromatik ve kozmetik nitelikleri nedeniyle hala değerlidir. Aromaterapistler, sağlığı ve esenliği desteklemek için uçucu yağlar kullanır. Birçok insan, saç ve cilt bakımı için ve evlerini temizlemek için uçucu yağlar kullanır.

TARÇIN ESANSİYEL YAĞI NEDİR?

Dört ana tarçın esansiyel yağı türü vardır. Farklılıklar, yağı yapmak için hangi ağacın ve hangi kısımların (kabuk veya yaprak) kullanıldığını içerir. Önce yağları yapmak için kullanılan farklı tarçın ağacı türlerine bakalım.

İlk tarçın türü, “gerçek tarçın” olarak da bilinen Seylan tarçınıdır (Cinnamomum zeylanicum). Bu tarçın türü Avrupa ve Meksika’da satılmakta ve kullanılmaktadır. İkinci tür tarçın, daha çok “tarçın tarçını” olarak bilinen Çin tarçınıdır (Sinnamomum cassia). Bu, ABD ve Kanada’da satılan tarçın türüdür.

Her iki tarçın türü de benzer aromalar ve kimyasal bileşimlerle yakından ilişkilidir. Koku, baharatlı, odunsu, sıcak ve dünyevi olarak tanımlanır. Bununla birlikte, tarçın tarçını daha tatlı bir kokuya sahiptir ve daha fazla kumarin (doğal olarak oluşan bir kan inceltici) içerir.

Tarçın esansiyel yağı yapmak için her iki tarçın türü de kullanılsa da, Cliganic’in tarçın esansiyel yağında tarçın sinameki yağı kullanılır. Bu nedenle, “sinameki yağı nedir” diye merak ediyorsanız, bu, Güney Çin’e özgü yaprak dökmeyen bir ağaç olan cinnamomum cassia ağacından buharla damıtılan uçucu yağdır.

Bu yazı boyunca tarçın esansiyel yağına atıfta bulunduğumuzda, Çin tarçın ağacının kabuğundan yapılan tarçın cassia esansiyel yağından bahsediyoruz. Tarçın yaprağı ve tarçın kabuğundan yapılan uçucu yağlar arasındaki farklar hakkında bilgi için okumaya devam edin.

tarçın tarçın

TARÇIN YAPRAK YAĞI VS TARÇIN Kabuğu Yağı

Kullanılan tarçın ağacının farklı türlerinin yanı sıra, tarçın bitkisinin kabuğundan veya yapraklarından da tarçın esansiyel yağı yapılabilir. İki tür arasında önemli farklılıklar vardır.

Tarçın kabuğu yağı, daha yüksek sinnamaldehit seviyelerine sahiptir. Koku bu kimyasaldan geldiği için tarçın kabuğu esansiyel yağı, tarçın yaprağı esansiyel yağından daha güçlü bir kokuya sahiptir. Ayrıca tarçın kabuğu yağı cildi çok tahriş edebilir, bu da kullanımdan önce seyreltilmesi gerektiği anlamına gelir. Daha fazla bilgi için Güvenlik ve Önlemler bölümüne bakın.

Tarçın yaprağı yağı daha yüksek seviyelerde öjenol içerir. Daha hafif bir aromaya sahip olmasının yanı sıra, tarçın yaprağı yağı genellikle daha ucuzdur ve cildi tahriş etmez.

TARÇIN ESANSİYEL YAĞI NE İÇİN İYİDİR?

Tarçın yağının ne işe yaradığını merak ediyorsanız, tarçın yağının faydalarının çok çeşitli olduğunu duymaktan memnun olacaksınız. Birçok insan sonbaharda ve kış tatillerinde tarçın esansiyel yağını difüzörde kullanmayı sever.

Cassia esansiyel yağının faydaları şunlardır:

Saç görünümünü kalınlaştırma

Rahatlatıcı eklemler

Dudak görünümünü dolgunlaştırmak

Çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. Hamileyseniz veya bir doktor gözetiminde iseniz, doktorunuza danışın.

Sadece harici kullanım için

 

Uluslararası Aromaterapistler Federasyonu, aynı zamanda klinik aromaterapide kalifiye olan bir tıp doktorunun gözetiminde olmadığı sürece uçucu yağların dahili olarak alınmasını önermemektedir. Ayrı yağlar için listelenen tüm uyarılar, yutulmasıyla ilgili uyarıları kapsamaz.

 

Bu ifade Gıda ve İlaç Dairesi tarafından değerlendirilmemiştir. Bu ürün herhangi bir hastalığı teşhis etmek, tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek için tasarlanmamıştır. Şişeler hacimce doldurulur. Bazı şişe boyutları tepeye kadar doldurulmayabilir, ancak belirtilen yağ hacmini içerir. “İlgili kanun gereği bitkisel ürünlerle ilgili hastalık adı ya da endikasyon belirterek tanıtım yapmak yasaktır. O yüzden bu tip açıklamalar yazılmamaktadır.”Sadece harici kullanım içindir.

İlgili kanun gereği bitkisel ürünlerle ilgili hastalık adı ya da endikasyon belirterek tanıtım yapmak yasaktır. O yüzden bu tip açıklamalar yazılmamaktadır.”

 

Ek bilgi

Miktar

10 ml

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Yorumlar

Henüz yorum yok.

Ana Menü