Young Souls Aromatherapy Baobab Carrier Oil Baobab Bitkisel Taşıyıcı Yağ 100 ml

729.00749.00

Stokta Mevcut

 

Botanik Adı: Adansonia digitata L.

Menşe ülke: Hindistan

Üretim Şekli : Soğuk Sıkım

Bitki Parçası: Meyve

Kullanım: Vücut / Cilt Bakımında kullanım için taşıyıcı yağ. Seyreltmeden kullanmak güvenlidir.

Aroma: Tatlandırılmamış hafif ceviz.

Kampanya Açıklama Adet İndirim
4 ADET VE ÜZERİ ÜRÜN ALANA SEPETTE EXTRA 15% İNDİRİM..! 4 - 99 15%
3 ADET ÜRÜN ALANA SEPETTE EXTRA 10% İNDİRİM..! 3 10%
2 ADET ÜRÜN ALANA SEPETTE EXTRA 5% İNDİRİM..! 2 5%
Tahmini Kargo Zamanı 04/03/2024
Karşılaştır
SKU: YSSOURCE0041 Kategoriler : ,

 

Young Souls Aromaterapi Baobab (Bitkisel Taşıyıcı) Yağ 100 ml

Botanik Adı: Adansonia digitata L.

Menşe ülke: Hindistan

Üretim Şekli : Soğuk Sıkım

Bitki Parçası: Meyve

Kullanım: Vücut / Cilt Bakımında kullanım için taşıyıcı yağ. Seyreltmeden kullanmak güvenlidir.

Aroma: Tatlandırılmamış hafif ceviz.

Baobab yağı faydaları

Baobab yağı, yemek pişirmeden saç bakımına ve cilt bakımına kadar çeşitli kullanımlar için tohumlardan soğuk preslenir.

Baobab yağı, omega-3 yağ asitleri ve aşağıdakiler dahil diğer yağlar açısından zengindir:

palmitik asit

oleik asit

Linolenik asit

linoleik asit

Klinik araştırmalar, baobab yağındaki omega-3 yağ asitlerinin cilt için çeşitli sağlık yararları olduğunu göstermektedir. Yapabilirler:

nemlendirmek

ciltten su kaybını önlemeye yardımcı olur

hassas ten

cilt dokusunu iyileştirmek

cilt elastikiyetini geliştirmek

cilt bariyerini onarmaya yardımcı olur

cildin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur

iltihabı azaltmak

Aslında, linoleik asitler ve linolenik asitler, dünya çapında cilt bakımı, kozmetik ve saç bakımında en yaygın olarak kullanılan yağ asitlerinden bazılarıdır.

Baobab yağı da egzama tedavisine yardımcı olabilir. Bu yağdaki omega-3 yağ asitleri, topikal bir cilt tedavisi olarak kullanıldığında cildin bariyerini iyileştirmeye ve nemi hapsetmeye yardımcı olabilir. Bu, bir egzama döküntüsünü iyileştirmeye veya yatıştırmaya yardımcı olabilir.

Baobab meyvesi ve tohumunun besinsel faydaları

Baobab meyve özü, bir portakaldan 7 ila 10 kat daha fazla C vitamini içerir. Hem meyve hem de tohumlar ayrıca aşağıdakiler gibi birkaç temel mineral ve vitamin içerir:

kalsiyum

Demir

B vitamini

potasyum

magnezyum

fosfor

manganez

baobab ağacının kullanım alanları

Baobab ağacının yetiştiği bölgelerde yöre halkı ağacın her yerini kullanır. Tohumlardan işlenen meyve, yaprak, tohum ve yağ, besin takviyeleri, gıda ve cilt bakımında kullanılır.

sivilce için

Klinik bir araştırma, baobab yağının bazı insanlarda akneyi iyileştirmeye yardımcı olabileceğini buldu. Bunun nedeni, anti-inflamatuar özelliklere sahip bir tür omega-3 yağ asidi olan linoleik asitte yüksek olmasıdır.

Bu nedenle baobab yağı akne tedavisi için cilt kızarıklığını, tahrişini ve şişmesini azaltmaya yardımcı olabilir.

Saç derisi ve saç için

Diğer tıbbi araştırmalar, baobab yağının kafa derisi tedavisi olarak kullanılmasının kepek ve cilt dökülmesini önlemeye veya tedavi etmeye yardımcı olabileceğini bildirmektedir.

Baobab yağındaki yüksek omega-3 yağ asidi de saçlarınız için iyidir. Baobab yağı, saç maskesi veya durulanmayan saç kremi olarak kullanıldığında kuru saçları nemlendirmeye ve zayıf, kırılgan saçları güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Baobab meyvesi ve yağı protein açısından yüksek değildir. Yağ, diğer protein açısından zengin saç ürünleri gibi hasarlı saçları onaramayabilir.

Baobab yağı yan etkileri

Baobab meyvesi ve tohumlarından elde edilen besinlerin ne kadarının soğuk preslendikten veya saklandıktan sonra yağda kaldığı bilinmiyor.

Bununla birlikte, baobab yağının bir gıda ve doğal cilt ve saç bakım ürünü olarak kullanılmasının hala birçok faydası vardır.

Çok yağlı, akneye meyilli veya hassas bir cildiniz varsa, baobab yağını idareli kullanın. Bazı kişilerin gözeneklerini tıkayabilir, bu da sivilceye neden olabilir veya akneyi kötüleştirebilir. Ayrıca bazı kişilerde cilt tahrişine veya kızarıklığa neden olabilir.

Kullanımla ilgili ipuçları

Bileşen adını bilin. Baobab yağı için saç ve cilt bakım ürünlerini kontrol edin. Şu şekilde sıralanabilir:

baobab tohumu yağı

Adansonia dijital yağ

Soğuk preslenmiş arayın. Saf baobab yağı alıyorsanız, soğuk preslenmiş ve rafine edilmemiş çeşitleri arayın.

Etiketi okuyun. Baobab yağı ürünlerinin çoğu sadece kozmetik kullanım içindir, yemek pişirmek için değildir. Etiketi dikkatlice kontrol edin.

Bir deri parçası üzerinde test edin. Baobab yağını cildinizde, saçınızda veya saç derinizde ilk kez kullanıyorsanız, bir yama testi yapın. Dirseğinizin iç kısmına az miktarda yağ koyun ve 24 saat bekleyin. Herhangi bir kızarıklık veya kaşıntı hissetmiyorsanız, baobab yağını güvenle kullanabilmelisiniz.

Baobabın diğer faydaları

Araştırma Güvenilir Kaynak, baobab meyvesinin ayrıca sağlık yararları olan çeşitli kimyasallar içerdiğini bulmuştur. Bunlardan birine hidroksisinnamik asit glikozit denir.

Bu kimyasal, baobab meyvesine tıbbi özellikler verebilir. Bu özellikler:

antibakteriyel

antiviral

mantar önleyici

antioksidan

antienflamatuvar

Baobab ağacının her parçası, birçok besinsel faydası için incelenmiş ve test edilmiştir. Baobab meyvesi, birçok temel vitamin ve mineralde yüksek olduğu için birçok gıda takviyesine dahildir.

Avrupa Komisyonu, besin değeri nedeniyle 2008 yılında kurutulmuş baobab meyvesi posasını yeni bir gıda olarak onayladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde, Gıda ve İlaç İdaresi, 2009 yılında baobab meyvesini bir gıda ürünü olarak onayladı.

Yöre halkı baobab meyvesini genellikle kurutulmuş haliyle kullanır. Su veya sütle karıştırılarak içeceklere, soslara ve çorbalara yapılır.

Baobab meyve tozu, gıda koyulaştırıcı olarak ve pişirme ve fırınlamada krema yerine kullanılır.

Baobab meyvesi, yaprakları ve kabuğu geleneksel olarak vücutta ve ciltte aşağıdakilerin tedavisine yardımcı olmak için ilaç olarak kullanılır:

 

UYGULAMA:

Taşıyıcı Yağ ile Uçucu Yağ Arasındaki Fark Nedir?

  • Taşıyıcı yağlar, uçucu yağlar gibi damıtılmak yerine bir bitkinin yağlı kısımlarından ekstrakte edildikleri için uçucu yağlardan farklıdır.
  • Uçucu yağların aksine, taşıyıcı yağlar genellikle kokusuzdur veya çok hafif, cevizli bir aromaya sahiptir.
  • Uçucu yağlar oldukça uçucudur ve çok çabuk buharlaşır. Taşıyıcı yağlar daha ağırdır ve buharlaşmazlar; bunun yerine, cilde tamamen emilirler.
  • Taşıyıcı yağlar, antioksidanlar, vitaminler ve esansiyel yağ asitleri (EFA) gibi tüm iyi şeylerle doludur. Cildi beslemek, nemlendirmek ve korumak söz konusu olduğunda oldukça faydalıdırlar. Günlük olarak uygulandığında cilt hücresi yenilenmesini destekleyemez ve cilt elastikiyetini koruyamaz.

Taşıyıcı Yağ nasıl kullanılır?

  • Uçucu yağları topikal olarak uygularken seyreltme çok önemlidir. Yetişkinler için %2 seyreltme oranıyla başlamanızı öneririz. Bu, 3 damla esansiyel yağı, seçtiğiniz taşıyıcı yağdan 1 çay kaşığı ile birleştirmek anlamına gelir. Karışımınızı boş bir cam şişeye veya kaba ekleyebilir veya seyreltilmiş yağı doğrudan cilde uygulayabilirsiniz.
  • Topikal uygulama için en yaygın alanlar arasında ense, kulak arkası, bilekler, ayak altları veya cilt ve saç bakımı için yüz, boyun veya kafa derisi gibi hedeflenen alanlar bulunur.
  • Yağları yaşlılarda ve 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanırken her zaman ekstra dikkatli olmalısınız çünkü ciltleri daha hassas olma eğilimindedir.
  • “İlgili kanun gereği bitkisel ürünlerle ilgili hastalık adı ya da endikasyon belirterek tanıtım yapmak yasaktır. O yüzden bu tip açıklamalar yazılmamaktadır.”

Ek bilgi

Miktar

100 ml

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Yorumlar

Henüz yorum yok.

Ana Menü